TÜRKÇE YETERLİK SINAVI DUYURUSU

TÜRKÇE YETERLİK

A. TÜRKÇE YETERLİK BELGESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

1. Türkçe Yeterlik Belgesi aranan adaylar:

* Üniversitemizin %100 yabancı dilde eğitim veren diploma programları dışındaki diğer tüm programlara kayıt hakkı kazanan adaylar hariç eğitim-öğretime başlamak için Türkçe yeterlik Belgesi aranır.

* Öğrenciler akademik takvimde yer alan “katkı payı yatırma ve kayıt yenileme süresi” içerisinde Türkçe Yeterlik Belgelerini kayıt yaptırdıkları birime teslim etmek zorundadır.

* Katkı payı yatırma ve kayıt yenileme süresinin tamamlanmasından sonra belgelerini teslim edenler, ancak bir sonraki eğitim-öğretim yılında kesin kayıt yaptırdıkları diploma programına başlarlar.

* Türkçe öğretim programından en fazla 2 (iki) eğitim-öğretim yılı kadar sürede Türkçe Yeterlik alamayanların Üniversite ile ilişiği kesilir.

Geçerli Belgeler:

a) Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi TÖMER tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavı (B1 60 Puan)

b) Alanya Alaaddin Üniversitesi TÖMER tarafından verilen Türkçe Yeterlik Belgesi (B1)

c) Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen Türkçe Yeterlik Belgesi (B1)

2. Türkçe Yeterlik Belgesi aranmayan adaylar:

a) Ortaöğretiminin tamamını Türkiye’de tamamlayanlar (lise eğitiminin tamamına ait transkriptlerini beyan etmek zorundadırlar.)

b) Ortaöğretimini yurtdışında T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Türk liselerinde tamamlayanlar (lise eğitiminin tamamına ait transkriptlerini beyan etmek zorundadırlar.)

c) Yurtiçinde veya yurtdışında %100 Türk dilinde eğitim veren bir yükseköğretim diploma programından (ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora) mezun olanlar (yükseköğretim diplomaları ve transkriptlerini beyan etmek zorundadırlar.)

d) Yandaki tabloda yer alan ve %100 yabancı dilde eğitim veren programlardan herhangi birini yerleştirilen adaylardan Türkçe Yeterlik Şartı aranmaz.

%100 YABANCI DİLDE EĞİTİM VEREN PROGRAMLAR

Bilgisayar Mühendisliği

Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Gıda Mühendisliği

Genetik ve Biyomühendislik

İşletme Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Eğitim Fakültesi

İngilizce Öğretmenliği

3. Türkçe Yeterlik Sınavı

Türkçe Yeterlik Sınavı Tarihi: 24 Eylül 2018 Pazartesi Saati: 10:00

Türkçe Yeterlik Son Başvuru Tarihi:20 Eylül 2018

Başvuru Adresi: https://obs.alanya.edu.tr/oibs/ogrsis/basvuru_login.aspx

Sınav Ücretinin yatırılacağı IBAN NO: TR180001002343789893765001

Ziraat Bankası –Güllerpınarı Şubesi

Sınav Ücreti: 250₺

*BANKA DEKONTLARI SİSTEM ÜZERİNDEN YÜKLENMESİ GEREKMEKTE OLUP, SINAV ESNASINDA DEKONTLAR ASLI TOPLANACAKTIR.

a) Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerden Türkçe yeterlik belgesi olmayanlar için Alanya Alaaddin Üniversitesi-TÖMER tarafından eğitim-öğretim yılı başlamadan Türkçe Yeterlik Sınavı yapılır. Türkçe Yeterlik Sınavından 60 ve üzerinde puan alan öğrenciler eğitim öğretime başlarlar. Türkçe Yeterlik Sınavında 59 ve altında puan alan öğrenciler eğitim öğretime başlayamazlar. 1. Maddede belirtilen geçerli belgelerden birine sahip olmaları gerekir.

b) Türkçe Yeterlik Sınavından başarısız olan ve En az B1 seviyesinde yeterlik belgesine sahip olmayan adaylara Türkçe yeterlik için 1 (bir) yıl süre ile öğrenime ara izni verilir. Bu durumda olan adaylar, dilerlerse kendi imkânları ile (maddi giderler kendileri tarafından karşılanmak kaydıyla) ALKÜ-TÖMER tarafından verilen Türkçe kurslarına kayıt yaptırabilirler. Bu kurslardaki yaklaşık 1 yıllık eğitimin ardından başarılı olmaları halinde ALKÜ-TÖMER tarafından verilecek belge ile (Türkçe Yeterlilik Belgesi) bir sonraki eğitim öğretim yılında Türkçe düzey sınavına girmeden eğitimlerine başlayabilirler.

Eski Site