ALKÜ TÖMER İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

ALKÜ TÖMER İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi
  • 19 Nisan, 2022
ALKÜ TÖMER İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Divalanya restorantta düzenlenen iftar yemeğine yaklaşık 250 kişi katıldı. İftar yemeğine Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem KALAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cem ŞAKTANLI, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi akademisyenleri ve ALKÜ TÖMER öğrencileri iştirak ettiler.

ALKÜ TÖMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bora Bayram misafirlere hitaben yaptığı konuşmasında  “Yabancı dil olarak Türkçe öğreten bir kurum olan ALKÜ TÖMER, Türk dilinin öğretilmesi kadar Türk kültürünün aktarılmasına da önem vermektedir. 40’a yakın farklı ülkeden gelen öğrencilerimizle kucaklaşma Türk kültür ve misafirperverliğini göstermek için bir fırsat olarak gördüğümüz iftarımız aynı zamanda Ramazan ayının bereketini ve İslam’ın bütünleştiriciliğini de yansıtmaktadır.”

Teşrifleriyle daveti onurlandıran Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN, iftarın açılmasının ardından programa katılan tüm misafirleri selamlayarak, “ALKÜ ailesi olarak böylesi bir etkinlikte bir araya gelmekten, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmekten dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayım. Üniversitemiz öncelikle bulunduğu şehre bilim, sanat, spor etkinlikleri kadar böyle güzide etkinliklerle de değer katmaktadır ve katmaya da devam edecektir.” dedi.

Merkezimiz öğrencileri kendilerine sundukları imkânlardan dolayı şükranlarının nişanesi olarak Dîvânu Lugâti’t-Türk’ün 950. Yılı anısına hazırlanmış ALKÜ TÖMER onurluğu ve çiçeklerini Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN’a takdim ettiler. İftar programında ayrıca  fasıl müziğinin icrasına yer verildi. Geleneği tanıtmak ve yaşatmak adına kısa bir gösteri yapan davullu Ramazan manicisi misafirlerden büyük ilgi gördü. Osmanlı macunu ikramı da iftar programı süresince davetlilerin beğenisini topladı.