Uluslararası Öğrenci Günü renkli görüntülere sahne oldu.

Uluslararası Öğrenci Günü renkli görüntülere sahne oldu.
  • 17 Mayıs, 2022
Uluslararası Öğrenci Günü renkli görüntülere sahne oldu.

 

Merkezimiz ve Uluslararası İlişkiler Ofisinin iş birliğiyle düzenlemiş olduğumuz “Uluslararası Öğrenci Günü” renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik öncesi Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler, Türk bayrağı ve kendi ülke bayrakları ile kortej gerçekleştirdi. ALKÜ amfitiyatrosunda düzenlenen etkinliğe Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Can Tansel Tuğcu, Prof. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Genel Sekreterimiz Alper Özyürek, dekanlarımız, daire başkanlarımız, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Ülkemiz harika doğası, iklimi ve misafirperverliği ile pek çok yabancı ülke vatandaşının ilgi odağıdır. Alanya’mız da doğal güzellikleri ile ülkemizin eşsiz zenginliklerini barındıran ve tarihi çok eskilere dayanan bir kültürün parçasıdır.” dedi.

Kurum Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Bora Bayram, “Farklı bölge, ülke ve kıtalardan öğrencilerimizin bulunduğu merkezimizde farklılıkları birer zenginlik olarak addetmekteyiz.” dedi.

TÖMER öğrencisi Şirin Süleymanova, yabancı öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrencimiz konuşmasında duygusal ifadelere yer verdi. Kazakistanlı bir Uygur Türkü olan Şirin Süleimanova, “Biz Türkler büyük ve kalabalık bir aileyiz. Geleneklerimiz ve dünya görüşümüzde bu yakın bağlantıyı çok güçlü hissediyorum. Özellikle Türk Halk müziğini dinlerken kendimi evimde, memleketimdeymiş gibi hissediyorum. Çok sevdiğim bu ülkenin insanlarıyla rahatça konuşabildiğimi ve onları anlayabildiğimi görmek beni çok mutlu ediyor. Çünkü dil, insanları birleştiren bir güçtür.” dedi.
Açılışta, yabancı uyruklu öğrenciler tarafından sergilenen müzik, şiir dinletileri ve dans gösterileri beğeni ile izlendi. Açılışın ardından Filistin, İran, Mısır, Özbekistan, Kırgızistan, Afganistan, Ukrayna, Irak, Suriye, Yemen, Kazakistan, Rusya ve Afrika ülkelerinin, kültürel ögelerinin sergilendiği stantlar etkinliğe katılanlarca büyük ilgi topladı. Yöresel yemeklerin ve hediyelik eşyaların sergilendiği stantlarda uluslararası öğrenciler yöresel kıyafetleri ve dans gösterileriyle kültürel zenginliklerini tanıttılar.

Gün boyu devam eden etkinliklerde, tüm üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği şarkı ve dans performansları sergilendi.