ALKÜ TÖMERDEN ZİYARETLER

ALKÜ TÖMERDEN ZİYARETLER
  • 28 Eylül, 2021
ALKÜ TÖMERDEN ZİYARETLER

 

ALKÜ TÖMER Müdürlüğü görevini Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR’den devralan Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Dr. Bora BAYRAM görevine başladı. Merkezimiz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora BAYRAM ve Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Dr. Neslihan KARACAN bir dizi ziyaretlerde bulundu.

 

İlçe Kaymakamımız Dr. Fatih ÜRKMEZER’i ziyaret eden yönetimimiz Türkçenin öğretimi, Türk kültürünün aktarımı, Alanya’da yaşayan yabancı uyruklu misafirlerimizin Alanyamıza ve ülkemize uyum sürecinde yapılabilecek iş birlikleri ve çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu.

 

 

Müdürlüğümüzün bir diğer ziyaret noktası ise Alanya Belediyesi oldu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat YÜCEL, belediyenin yıl içerisinde hazırlamış olduğu sosyal ve kültürel faaliyetlerle, Merkezimizde öğrenim görmekte olan öğrencilerimizin kültürel entegrasyonuna destek sağlayabileceklerini belirtti. Bunun yanı sıra Belediyenin bu yıl hayata geçirdiği ‘Öğrenci Dostu Alanya Projesi’ başta olmak üzere öğrenci yanlısı bir yönetim anlayışıyla Merkezimizle yapılabilecek her türlü iş birliğine açık olduğunu ifade etti.

 

 

 

Müdürlüğümüz, ALTSO Başkanı Mehmet ŞAHİN’i ziyaret etti. Daha önce Üniversitemiz ve ALTSO arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında hayata geçirilen Türkçe öğretim programımızın açılışı hakkında görüşüldü. Türkçenin öğretimi üzerine ortak paydalar ve hedefler üzerine de görüş alışverişinde bulunuldu. ALTSO Başkanı ŞAHİN, yerleşik yabancıların Türkçenin öğretimi, Türk kültürünün tanıtımı, gelenek göreneklerimizin yakından tanınması noktasında yapılacak tüm faaliyetlerde ALTSO olarak Merkezimizin destekçisi olduğunu ifade etti.