MERKEZİMİZ TANIŞMA KAHVALTISI DÜZENLEDİ

MERKEZİMİZ TANIŞMA KAHVALTISI DÜZENLEDİ
  • 12 Kasım, 2021
MERKEZİMİZ TANIŞMA KAHVALTISI DÜZENLEDİ

Merkezimiz Müdürlüğü tarafından öğrencilerimizle tanışma kahvaltısı düzenlendi. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN, teşrifleriyle organizasyonumuzu onurlandırdı. Kahvaltımız, Merkezimizde 24 farklı ülkeden gelerek Türkçe öğrenen 147 öğrencimiz ve eğitmen kadromuzun katılımıyla gerçekleşti.

Organizasyon TÖMER Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Bora BAYRAM’ın açış konuşmasıyla başladı. Müdürümüz konuşmasında davetlilere ALKÜ-TÖMER’in hizmetlerinden, mevcut şubelerinden, hedeflerinden, vizyon ve misyonundan bahsetti. Konuşmasında ALKÜ-TÖMER’in kurumsal kimliğinin bugün ulaştığı noktaya taşınmasını sağlayan Sayın Rektörümüzün değerli katkılarından ve desteklerinden dolayı müteşekkir olduğunu belirtti. Konuşmasını “ALKÜ TÖMER öğrencilerinin bizim gönül dünyamızdaki yeri ayrıdır. Bu düşünce ve inançla ALKÜ TÖMER’in akademik ve idari tüm personeli, öğrencilerin hem öğretmeni hem de rehberi olarak hizmet etmeye devam edecektir. Sözlerime burada son verirken bir kez daha teşriflerinizle bizleri onurlandırdığınız için TÖMER ailesi adına Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN’a ve bu görevi kendisinden devraldığım, her daim yardım ve desteklerini gördüğümüz Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özgür Kasım AYDEMİR’e teşekkürü bir borç biliyorum.” sözleriyle sonlandırdı.

 

Kahvaltımız Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN hocamızın öğrencileri selamlaması ve onlarla tanışmasıyla devam etti. Rektörümüz, konuşmasında “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olarak ‘yabancı uyruklu öğrenci’ tanımını kabul etmiyoruz. Sizler bizim misafirlerimiz ve gönül elçilerimizsiniz. Bugün sizlerle hem tanışmak hem de isteklerinizi dinlemek için bir araya geldik. Çok şanslısınız ki bir tarafı deniz, bir tarafı orman olan cennet Alanyamızda, dinamik ve genç bir eğitmen kadrosundan güzel Türkçemizi öğreniyorsunuz. Dünyanın hangi ülkesinden gelirseniz gelin, sizler bizim için artık ALKÜ’lüsünüz.” diyerek öğrencilerimize hitap etti.

Organizasyonun sonunda öğrencilerimiz kendilerine Türk dilini, kültürünü ve Türk insanının eşsiz misafirperverliğini tanıma fırsatı sunan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN’a bir çiçekle birlikte üzerinde kendi ülke bayraklarının yer aldığı anlamlı bir tablo armağan ettiler. Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Bora BAYRAM ise farklı ülkelerden, dillerden ve kültürden insanı bir arada toplayan Türkçemizin simgesi olarak Türk Bayrağı takdim ederek davete teşriflerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem KALAN’a şükranlarını arz etti.